SOS – Spørgsmål Og Svar – (FAQ på engelsk)

Hvis nedenstående ikke besvarer dit spørgsmål, så kontakt os på em@indigo2.dk eller klik på support-knappen i venstre margin og få hjælp via den engelske EarMaster side.

Der er ingen lyd

Gå til menuen Funktioner > Indstillinger. På fanebladet "MIDI enheder" kan du vælge mellem forskellige Midi ud enheder. Vælg én fra listen, sæt lydstyrken til max (træk slider til højre) og tryk på [Spil-knappen]. Hvis dette ikke frembringer nogen lyd, så vælg en anden enhed fra listen til du finder én, som virker.

MIDI IND fungerer ikke

Få MIDI ind til at fungere på denne måde:

  1. Gå til menuen Funktioner > Indstillinger > MIDI enheder. Her kan du vælge en MIDI ind driver. Hvis du ikke har noget midi-udstyr tilsluttet, vil der ikke kunne vælges noget.
  2. Aktivér "MIDI ind" fra menuen "Svarmåde" (eller tryk på funktionstasten F11).

Kan børn anvende EarMaster?

Øvelserne i Interval sammenligning og Rytme imitation kan anvendes uden at man kan læse og uden at man kan læse noder. Når du bruger Rytme imitation, anbefaler vi at du fjerne fluebenet ud for "klap rytme med metronom" i menuen "Øvelsesindstillinger", da det kan være svært for et barn at følge en metronom samtidig med at det starter på det rette tidspunkt.
Resten af øvelsesområderne i EarMaster forudsætter at du enten kan læse noder eller bogstaver, men med hjælp fra en voksen, kan alle øvelserne bruges til at lære et barn rytme noder og til at udvikle dets musikalske øre.

Hvad gør jeg, hvis CD'en går i stykker eller jeg mister den?

EarMaster installationsprogram vil være tilgængelig som download i mange år efter du har købt det. Klik på "Download" i venstre side for at hente en ny kopi. Hvis du ikke har et serienummer, installeres EarMaster som en prøve-version, der udløber efter 7 dage. Skriver du derimod et serienummer ind under installationen, bliver det til en fuldt fungerende pakke. Så det vigtigste er at opbevare dit serienummer på et sikkert sted.
Hvis du registrerer dig med navn og serienummer, så opbevarer vi serienummeret for dig. Klik på "Registrering" i venstre margen. Eller send os en mail med dit serienummer.

Lyden er forsinket (kun EarMaster version 5)

Dette gælder kun for EarMaster 5 under Windows. Der må ikke være problemer med forsinkelse i lyden på Mac eller hvis du har EarMaster 6. Hvis du vælger enheden "FluidR3 GM EarMaster", så vil der kun være en minimal forsinkelse, og lydene er oven i købet rigtig gode.

Windows computere har ofte problemer med forsinkelse i MIDI-instrumenterne med EarMaster 5
Forsinkelsen i MIDI-lyd er ca. 200-400 ms. Lydkortets egen forsinkelse (audio) er desuden 30-50 ms.
EarMaster 5 kan kompensere for forsinkelsen i MIDI-lyd.
Gå til menuen "Funktioner" og vælg "Indstillinger". På fanebladet "MIDI enheder" kan du vælge "Synkroniser rytmer" for at justere forsinkelsen. Start med en indstilling omkring de 150.
Når du aktiverer denne kompensation, vil EarMaster bruge en audio-fil til klappe-lyden i stedet for at bruge MIDI-synthesizeren. Dermed bliver forsinkelsen kun ca. 30-50 ms.
Det er selvfølgelig stadig ikke helt godt, så det kan du prøve at afhjælpe med dette lille kneb:

Nogle computere har også en forholdsvis stor forsinkelse i selve lydkortet. Her hjælper det kun lidt at skifte MIDI-lydene ud med WAV-lyd.
I stedet kan du bruge en "tom" lydfil, så det ikke er den forsinkede lyd fra computeren, du hører, men lyden af dit anslag på computertastaturets mellemrumstangent.
Vi har lavet en "tom" fil for dig, som vi har kaldt "stille.wav". Højreklik på navnet og vælg "Gem link som..."
Du skal lægge filen "stille.wav" ind i denne mappe: C:\Programmer\EarMaster\Media

Nu skal du blot vælge den stille lydfil (ingen lyd) i denne menu i EarMaster:

Installation og opsætning af EarMaster Skole i et netværk

Klik på "Netværksinstallation" og læs vejledningen for EarMaster Lap Pack netværksinstallation..