30 dages demo: Der netop udkommet en demo af Dorico til de af jer, som endnu ikke har købt programmet: www.steinberg.net/en/products/dorico/try_dorico_now.html

Hent det, prøv det, bestil det hos os.

Tilbud: Der er stadig en virkelig lav pris til de af jer, som i forvejen har Sibelius eller Finale:
Kun 2199 kr. inkl. moms. Og er du også underviser, så er prisen kun 1299 kr.
Tilbuddet udløber 30. juni 2017.

Stor opdatering
Der er udkommet flere større opdateringer af Dorico med over 200 forbedringer ved årsskiftet og igen med 120 forbedringer i marts måned.
Det første man bemærker er, at projekter nu åbner meget hurtigere end tidligere.

Hent din gratis opdatering til 1.0.30, hvis du ikke allerede har gjort det:
http://blog.steinberg.net/2017/02/dorico-1-0-30-update-released-with-over-120-improvements

Klik-og-Læs alt om 1.0.30 opdateringen på engelsk.

Hastighed: Som sagt åbner filer meget hurtigere, og redigeringen af noder har også fået en optimering, så der ikke gentegnes så ofte og dermed er der ingen forsinkelse på cursoren længere.

Transponering: Der er kommet en ny dialogboks til, hvor du kan transponere:

Vertikal afstand kan nu fintunes.

Nyt redigeringsværktøj:

...og meget andet.

Og der vil komme endnu en opdatering i 2016, mens akkorder og repeat endings og forbedringer til notation af percussions kommer engang i det nye år.

Læs om det alt sammen i detaljer på den engelsk side.

Men som altid er den bedste gennemgang at finde på Sibelius-blog af alle steder:
www.sibeliusblog.com/news/first-dorico-maintenance-update-released/
 

Hjælp til at komme i gang med Dorico: http://steinberg.help/dorico/v1/en/
 

De bedste hilsner fra...


13. oktober 2016

Dorico udkommer 19. oktober

Dorico har været undervejs i 4 år nu.

En større gruppe af de mest garvede programmører har arbejdet målrettet på at lave det bedste, professionelle, næste-generations nodeskrivningsprogram.

Her er de nye, flotte, officielle info-sider om Dorico hos Steinberg. Her finder du masser af oplysninger og billeder fra Dorico. Vi vil senere få en lignende dansk side.

Vi har nu også de endelige priser, som er lavere end forventet:

Dorico priser  inkl. moms
Dorico Retail 4.199 kr.
Dorico Education (skoler, undervisere, fuldtidsstuderende)
2.599 kr.
Dorico CG*, Konkurrentopgradering fra Finale, Sibelius og Notion  2.199 kr.
Dorico CG*, Konkurrentopgradering, Education, fra Finale, Sibelius og Notion 1.299 kr.

* Konkurrentopgradering: tilbuddet udløber 31.3.2017.

Layout: Dorico kan arbejde med flere stykker i samme dokument, og programmet har derfor også en layout-del, som det ses af nedenstående billede (klik og se større).
Hidtil har kun vores danske program PriMus kunnet arbejde med flere stykker i samme dokument. Det bliver spændende at se de nye muligheder for layout i Dorico, og om de kan sammenlignes med layout-funktionerne i PriMus

Gode lyde

Jeg har leget med en beta-version af Dorico i nogle få dage, så jeg kender endnu  ikke Dorico så godt som de andre nodeprogrammer – én ting har jeg dog bidt mærke i: Dorico lyder forrygende godt, der er virkelig gode instrumentlyde med!
Inkluderet er det komplette HALion Symphonic Orchestra og mere end 1.300 lyder fra HALion Sonic 2. Du kan også bruge dine egne VST-instrumenter.

Demo: Der er endnu ingen demo af Dorico. Vi sender en mail så snart, den er her.


4. juli 2016

Kopibeskyttelse af Dorico med USB-nøgle eller software

Steinbergs produkter er beskyttet med en såkaldt eLicenser. Denne kopibeskyttelse kan enten ligge på en USB-stick, eller den kan være ren softwarebaseret.

Steinberg har netop forklaret i detaljer, hvordan beskyttelsen bliver for Dorico.
www.steinberg.net/forums/viewtopic.php?f=246&t=99045

Dorico skal aktiveres med en Activation Code.

Hvis du gerne vil have nyt om Dorico tilsendt via email, når vi har noget vigtigt at fortælle, så send os en mail og be' om at komme på mailinglisten. Mail til: dorico@indigo2.dk
Eller brug den gule tilmeldingsknap nederst i venstre margin (på indigo 2's nyhedssider).

Download: Køber man Dorico som en download, så skal man aktivere med en Soft-eLicenser, som binder programmet til én computer.

Box: Køber man Dorico som en såkaldt box, så får man en Steinberg-Key (USB-nøgle) med i pakken. Man skal stadig aktivere med Soft-eLicenser, men efterfølgende kan du flytte licensen fra computeren til USB-nøglen.
Dorico kan så bruges på flere computere, blot USB-nøglen er sat til den computer, hvor man vil benytte Dorico.

Bruger du en USB-nøgle, så er det meget vigtigt at registrere din software på din Steinbergkonto, da du ellers mister dit produkt, hvis USB-nøglen bliver væk.

Jeg anbefaler download frem for box, da det er billigere og nemmere for alle parter.
Har du en Steinberg-Key i forvejen, kan den bruges med Dorico.
Ellers koster den 179 kr.

Dorico som download får en lavere pris end Dorico som box.

Udgivelsesdatoen forventes stadig at blive engang i 4. kvartal 2016.

Layout & Lyrik

Daniel Spreadbury, som leder udviklingen af Dorico, har sendt nyhedsbrev nr. 14 på gaden. Det omhandler layout og lyrik, og jeg vil ikke komme nærmere ind på det, da det er ret kompliceret, men du kan selv læse mere om det her:
http://blog.steinberg.net/2016/06/development-diary-part-14/

Her er dog et billede, som viser indskrivningen af lyrik:


For den meget interesserede læser, kan det anbefales at gå tilbage i Daniels blogs, hvor der står utroligt meget om Dorico: http://blog.steinberg.net/

Som med så mange andre nodesætter-funktioner i Dorico, er også lyrik-funktionen meget tæt på at den notation, en rigtig nodesætter ville vælge (i modsætning til den begrænsede styring, man har i andre nodeprogrammer).
Læs mere på ovenstående link, hvor det bliver vist, hvordan man fx kan centrere en problematisk stavelse under en node frem for at sætte den til venstre eller højre.

Flere stykker i samme dokument

Dorico får revolutionerende layoutfunktioner til håndtering af flere stykker/satser i ét og samme dokument.

Steinberg har afsløret en overraskende feature i Dorico, som de kalder "Project management", som skal håndtere større projekter med flere satser – det kunne være sonater, symfonier, sangbøger, musicals, operaer.

Da der endnu ikke er nogen demo af Dorico, så har vi stadig til gode at se, hvad "project management" betyder i praksis, men det er sikkert en avanceret funktion, som kan håndtere flere stykker på intelligent vis.

I det konkurrerende produkt, PriMus, er det muligt at arbejde med mange stykker i ét og samme dokument.

Her er det dog mere et spørgsmål om layout, hvor det i Dorico nok vil være mere orienteret mod et sammenhængende hele (musisk set). Det vil formentlig være en overbygning på det modul, der også tager sig af parts og enkeltstemmeudtræk.

PriMus har som målgruppe undervisningssektoren, da det egner sig virkelig godt til at producere undervisningsmateriale med. Om Dorico også kan være med her, bliver spændende at se; det kan også tænkes, at "project management" er for kompliceret at bruge, hvis man bare er interesseret i at sætte nogle forskellige nodelinjer op på et A4-ark med tekst og billeder ind i mellem – Klik og se et eksempel her på en vejledning lavet i PriMus: www.indigo2.dk/primus/noder/velkommen_til_primus.pdf

Skifte fra Sibelius og Finale?

I det seneste Dorico-nyhedsbrev fra Steinberg er der nogle anbefalinger til ejere af Sibelius og Finale om hvorfor, de skal skifte til Dorico: