Kort og Godt til computer-musikeren...

 1. En guldgrube af tips & tricks til lydoptagelser: Tom R. Andersen har samlet en forrygende stribe af tips & tricks til alle, der arbejder med lyd på computer.
  Tom har samlet sine erfaringer gennem mange års arbejde i det legendariske Feedback studie. På disse sider finder du uvurderlige råd om alt fra mikrofonteknik til påklædning og psykologi for teknikere, som uundgåeligt kommer i klemme mellem bandets musikere.
 2. Kender du Google Translate? Her kan du skrive ord og sætninger og få dem oversat mellem alle sprog. Du kan også skrive en adresse ind på en internetside og få hele siden oversat. Du kan også uploade fx et Worddokument og få det oversat.
 3. Lydmaskinen er et forum for musikere med store mængder af praktisk, brugbar information og hjælp. Opret en profil (det tager 2 minutter), herefter kan du stille spørgsmål til de mange andre musikere i forummet. Du får normalt flere virkelig kvalificerede svar inden for nogle timer. Stor anbefaling: www.lydmaskinen.dk
 4. Så dårlig er antennekvaliteten på de 22 mest populære smartphone
 5. Mobil-anbefaling: mobilselskabet www.cbb.dk gives hermed en uforbeholden anbefaling.
  Indigo 2 har haft mange leverandører af mobiltelefoni gennem tider, men ingen har tilnærmelsesvis så god kundesupport som CBB. Og så er de tilmed blandt de billigste. Fx 15 timers tale og 15GB data og fri sms for 109 kr. (feb. 2016)
 6. Sådan kan du hente/downloade en video fra YouTube: http://en.savefrom.net
 7. Med Adobe Reader 11 kan du udfylde PDF-formularer elektronisk.
  Du kan fx tilføje tekst og underskrift til en PDF-fil, så du slipper for først at printe formularen ud og udfylde den for derefter at skanne den ind igen, så den kan sendes til fx en kommunal myndighed (eller til os). Læs mere her : www.indigo2.dk/info/pdf.htm
 8. Bliver din PC langsommere? Du kan gøre flere ting. Installér kun de mest nødvendige ting, og pas på – selv legitime installationsprogrammer som Adobes Flash Player og Java opdateringer sniger sig til at installere fx McAfee's Security Scan Plus og Ask toolbar, hvis du ikke er opmærksom og får fjernet et par flueben.
 9. Piriform's CCleaner hjælper til at holde din PC ung og frisk! Det kan vise startup tasks, rense ud i registreringsdatabasen (eget ansvar), finde "duplicate files" med mere.
  Piriform laver også Defraggler (bedre defragmentering), Recuva (redder slettede filer) og Speccy (viser information om dit system. www.piriform.com/download
 10. Det populære download site CNET installerer ekstra programmer, som du bestemt ikke ønsker. Klik og læs den oprørende historie her – og hold dig langt væk fra CNET (download.com). Hent kun original software direkte fra producenten selv!
  Der advares også kraftigt imod disse sider: BrotherSoft, Softonic, FreewareFiles og Tucows.
  Sikre downloadsider skulle være fx: Majorgeeks.com, Softpedia.com, TechSpot.com, Filehippo.com, SnapFiles.com, fileforum.betanews.com og downloadcrew.com
  Læs også her: www.thewindowsclub.com/safe-software-download-sites
 11. Støvsug din notebooks blæser! Vi har kunnet løse mange kunders problem med computer-nedbrud, blot ved at få dem til at støvsuge notebook'ens blæsere grundigt. Når blæseren støver til, drosler CPU'en ned, og så går alting langsomt eller helt i stå. Støvsug også stationære PC'er!
 12. Bizzens blog om IT. (Dorte Toft, som afslørede Stein Bagger)
 13. Handy-mandens android apps
 14. Gratis lydeffekter: www.downloadfreesound.com/
 15. Peder Lindbjerg laver kurser i Cubase via Skype: www.nodeskrivning.dk/index.php/kurser
 16. www.muuv.dk kan du finde en musikunderviser eller selv tilbyde dig som underviser.
 17. Tjek også MusikerKontakt.dk, som er en meget god og overskuelig side til at finde et band, andre musikere eller måske en underviser.
 18. WikiHouse – endnu et revolutionerende og provokerende foredrag fra TED.
 19. www.cyrk.dk/musik Virkelig god side med masser af teori til alle musikere.
 20. 45 gratis og meget brugbare Windows programmer
 21. Tastaturgenveje, som du ikke kan undvære
 22. 20 gratis Apps til nye Android brugere.
 23. 20 gratis Apps til iPhone brugere fra Tom's Guide
 24. Gratis virusbeskyttelse: Avira er bedst af de gratis programmer, Microsoft Security Essential er dårlig. Se Toms' hardwares konklusion her!
 25. Alt hvad du har brug for at vide om Thunderbolt
 26. Nicolai Glahder's Musikteori-sider: http://www.tartelet.dk/
 27. Musikipedia, dansk musikterori og meget mere. Flot sted på Nettet: www.musikipedia.dk
 28. Tak til Frank "Frankix" Bach – the Webcrawler, som har fundet Spademanns Leksikon på Nettet: www.spademanns.wikia.com
 29. Fagbladet Musikeren udgives af Dansk Musikerforbund og det rummer talrige gode artikler for den udøvende musiker. Du kan læse det gratis på nettet: http://online.musikeren.dk
 30. Her er et link til et fantastisk sted for guitarister, den danske hjemside www.guitaren.dk
 31. De musikteoretiske sider på danske Wikipedia: da.wikipedia.org/wiki/Kategori:Musikteori
 32. Ordbog over det Danske Sprog: http://ordnet.dk/ods/
  Find ud af at en "bjørnetjeneste" ikke nødvendigvis er en god ting, selv om dine børn tror det.
 33. Tak til Mogens Ulrich fra 4Sound, som gav mig linket til Loop B1 virtuel, intern midi-driver for udveksling af MIDI mellem programmer: http://www.nerds.de/en/loopbe1.html
  Der er også en midi-driver til MIDI over ethernet mellem computere (både Mac og PC).
 34. Mange har spurgt efter en midi-fil afspiller, som kan vise lyrik og akkorder, bruge en ekstra skærm osv. og som kan styres med en fodpedal. Her er en mulighed (tak til Ole Warburg for linket): http://www.showplay.com/
 35. Filmcentralen er Det Danske Filminstituts streamingtjeneste. Her kan du gå på opdagelse i hundredvis af danske kort- og dokumentarfilm. Gratis.
 36. Kender du bibliotekernes streamingtjeneste Filmstriben med kommercielle spillefilm? Tror, man kan se fire kvalitets-spillefilm om måneden gratis ud af mange tusinde.
 37. Og nu jeg er i gang: Bibzoom – bibliotekernes gratis musikstreaming med millioner af musiknumre.
(tilbage til Indigo 2's nyhedssider)