Digital optager – hvad vælger du?

Vi sælger optagerne fra Olympus og Zoom.
Olympus, hvis det skal være nemt – Zoom, hvis du har specielle behov.
Begge fabrikater optager fremragende og er af virkelig god kvalitet.

Klik og se en oversigt over optagere til musik & lyd eller tale, lyd & video

Olympus LS-P2 – så bliver det ikke nemmere (eller bedre)

De fleste musikere vil være bedst tjent med Olympus LS-P2.

Her får du gode optagelser lige ud af boksen med flere automatiske optageindstillinger, som sikrer dig gode optagelser, uden at du skal sætte dig ind i en hel masse – og der er rigtig gode danske manualer til Olympus optagerne.

LS-P2 kan optage særligt dybe toner (fx kirkeorgel eller cello).
LS-P2 har desuden talende, danske menuer (velegnet til blinde).

Bedste optager til interview
Journalister, psykologer, studerende og alle andre, der vil optage stemmer og lyd, finder ikke nogen bedre optager end Olympus LS-P1 eller -P2.

Der er flere automatiske indtillinger, som gør det let at få den perfekte optagelse.
LS-P2 kan desuden fjernstyres fra en Android smartphone.

Skal det være småt og ikke vække opmærksomhed, så er de nye modeller LS-P1 og -P2 faktisk bedømt til at være endnu bedre til tale og interview end DM-modellerne.
De er lavet til musikoptagelse, så de kan klare det hele.

Endnu bedre til musikoptagelser
En af vore kunder, som laver professionelle koncertoptagelser, har købt flere håndholdte optagere fra os. Han har også købt en LS-P2 "for lige at teste den", som han sagde.

I en telefonsamtale en uge senere sagde han gentagne gange: "Den er afsindig god! Jeg kan næsten ikke høre forskel på den og så mine professionelle Brüel & Kjær mikrofoner. LS-P2 kan sagtens klare semi-professionelle optagelser."

Hans anbefalede indstillinger til koncertoptagelser er: Indstil stereo til 180 grader. Bas-mikrofonen skal være slået til. Lydniveauet skal stilles manuelt. Placer LS-P2 optageren højt lige bag dirigenten.

Anmeldelser
Sound On Sound skrev: "Jeg optog med en kvalitet, der  matchede den, jeg får med mine normale studiomikrofoner, og der var et godt stereobillede. Der var også minimal baggrundsstøj, så LS-P2 optagelserne kunne uden problemer bruges i et seriøst studio-projekt."

"Lad dig ikke narre af størrelsen — dette er en yderst imponerende og intuitiv lille optager."

MusicTech's anmelder gav Olympus LS-P2 top-karakter 9/10. Han var ekstatisk.

Zoom – stor alsidighed, lav pris

Zoom H5 optager i en fantastisk god kvalitet med de medfølgende X/Y-stereo mikrofoner.
Men den største fordel ved Zoom H5 er muligheden for at sætte yderligere 2 eksterne mikrofoner til optageren.

De medfølgende mikrofoner kan også byttes ud med et sæt af Mid-Side mikrofoner, en shot-gun mikrofon, en stereo shut-gun mikrofon eller et XLR/TRS-modul som giver dig yderligere 2 line-in eller mikrofonindgange.
Du kan optage op til 4 samtidige spor med Zoom H5

Alternativet til Zoom H5 er "storebror" Zoom H6, hvor du får yderligere to line- eller mikrofonindgange, så der i alt er 6 spor at arbejde med.

Olympus LS-100 er også en mulighed. Den er lettere at betjene end Zoom H5 og H6, og den leveres med en dansk manual. Optager fremragende.
Klik og se et billede af Olympus LS-100.

Zoom Q4n – video med fremragende lyd

Den største ulempe ved selv de bedste videokameraer er, at de ikke optager nær så god lyd, som den langt billigere Zoom Q4n.
Man vælger Q4n for at få den allerbedste lyd.
Oven i købet får man så en rigtig god videooptagelse.

Med Zoom Q4n får du det bedste fra begge verdener i et apparat, som alle kan betjene.
Hvis du vil tilslutte en ekstern mikrofon, for at være mere uafhængig af afstanden hen til det, du vil optage, så kan det også lade sig gøre.

Til mere krævende optagelser anbefaler vi "storebror" Zoom Q8, hvor du kan udskifte mikrofonerne med hele paletten af mikrofoner fra Zoom's H6- og H5-serie. Q8 har desuden 2 stk. XLR-sokler til eksterne mikrofoner eller line-in, og der kan optages op til 4 samtidige spor.