Digital optager – hvad vælger du?

Vi sælger optagerne fra Olympus og Zoom.
Olympus, hvis det skal være nemt – Zoom, hvis du har specielle behov.
Begge fabrikater optager fremragende og er af virkelig god kvalitet.

Klik og se en oversigt over optagere til musik & lyd eller tale, lyd & video

Zoom – stor alsidighed, lav pris

Zoom H5 optager i en fantastisk god kvalitet med de medfølgende X/Y-stereo mikrofoner.
Men det største fordel ved Zoom H5 er muligheden for at sætte op til 2 eksterne mikrofoner til optageren.

De medfølgende mikrofoner kan også byttes ud med et sæt af Mid-Side mikrofoner, en shot-gun mikrofon, en stereo shut-gun mikrofon eller et XLR/TRS-modul som giver dig yderligere 2 line-in eller mikrofonindgange.
Du kan optage op til 4 samtidige spor med Zoom H4

Alternativet til Zoom H5 er "storebror" Zoom H6, hvor du får yderligere to line- eller mikrofonindgange, så der i alt er 6 spor at arbejde med.

Alle Zoom's optagere har et rigtigt, analogt drejehjul til indstilling af volume, hvor Olympus' optagere styres med tryk på en knap. Det giver risiko for klik-lyde på optagelsen.

Olympus LS-100 er også en mulighed. Den er lettere at betjene end Zoom H5 og H6, og den leveres med en dansk manual. Optager fremragende. Og her er der bl.a. analog drejeknap til volumekontrol. Klik og se et billede af Olympus LS-100.

Olympus LS – så bliver det ikke nemmere

De fleste musikere vil være bedst tjent med Olympus LS-12 eller LS-14.

Her får du gode optagelser lige ud af boksen med flere automatiske optageindstillinger, som sikrer dig gode optagelser; uden at du skal sætte dig ind i en hel masse – og der er rigtig gode danske manualer til Olympus optagerne.

Som noget særligt i sin prisklasse har begge modeller overdubing. Du kan fx først indspille din guitar og dernæst optage din sang til guitarsporet.

LS-14 vælger du, hvis du har brug for at optage særligt dybe toner (fx kirkeorgel eller cello), eller hvis du vil have lidt mere indbygget hukommelse (4GB), og det medfølgende bordstativ, som også kan sættes fast på fx et nodestativ.
LS-14 har desuden talende, danske menuer (velegnet til blinde).

Zoom Q4n – video med fremragende lyd

Den største ulempe ved selv de bedste videokameraer er, at de ikke optager nær så god lyd, som den langt billigere Zoom Q4n.
Man vælger Q4n for at få den allerbedste lyd.
Oven i købet får man så en rigtig god videooptagelse.

Med Zoom Q4n får du de bedste fra begge verdener i et apparat, som alle kan betjene.
Hvis du vil tilslutte en ekstern mikrofon, for at være mere uafhængig af afstanden hen til det, du vil optage, så kan det også lade sig gøre.

Til mere krævende optagelser anbefaler vi "storebror" Zoom Q8, hvor du kan udskifte mikrofonerne med hele paletten af mikrofoner fra Zoom's H6- og H5-serie. Q8 har desuden 2 stk. XLR-sokler til eksterne mikrofoner elller line-in, og der kan optages op til 4 samtidige spor.

Bedst til interview: Olympus LS-P1 og -P2

Journalister, psykologer, studerende og alle andre, der vil optage stemmer og lyd, finder ikke nogen bedre optager end Olympus LS-P1 eller -P2.

Der er flere automatiske indtillinger, som gør det let at få den perfekte optagelse.
LS-P2 kan desuden fjernstyres fra en smartphone.

Skal det være småt og ikke vække opmærksomhed, så er de nye modeller LS-P1 og -P2 faktisk bedømt til at være endnu bedre til tale og interview end DM-modellerne.
De er lavet til musikoptagelse, så de kan klare det hele.

LS-P2 kan fjernstyres fra en Android smartphone.
Jeg vil tro, at det snart kommer til iPhone også.